2012. június 17.

Genfest 2012 - Let's bridge

Kedves Evangélikus Fiatalok!
A Genfest fesztivált ajánljuk a figyelmetekbe, amely idén augusztus 31-szeptember 2-ig kivételesen Magyarországon, Budapesten kerül megrendezésre. Az ökumenikus, fiataloknak szánt alkalomra 12000 embert várnak, zömében külföldieket. Mi hárman az EFO szerkesztők mindenképpen részt veszünk rajta, ezt Nektek is ajánljuk. Koncertek, előadások, bulik, flashmobok és számtalan meglepetés.
Bővebb információ a holnapján: http://www.genfest.org, regisztálni június 30-ig lehet. Farkas Enikő lelkipásztori munkatárs ajánlását és a linket a jelentkezéshez pedig alább találhatjátok.




Szerintetek van olyan, hogy egy egyszerű külvárosi gimnáziumban a tanárok nagy része kereszténnyé válik, és számtalan diák is a krisztusi utat választja? Miért történne ilyesmi?

Itt a szomszédos gimiben ez történt- és történik. 15 évvel ezelőtt néhány diák, akik egy ifibe jártak, elkezdtek Jézusra figyelni. Minden reggel elolvastak a Bibliából egy igét, elmélkedtek rajta és napközben megpróbálták aprópénzre váltani. A szünetekben összejöttek, hogy megbeszéljék a tapasztalataikat. Az eredmény az lett, hogy az osztálytársaik és a tanáraik felfigyeltek a köztük levő szeretetre és arra a fényre, ami belőlük áradt. Sokan azt mondák: én is szeretnék így élni, tanítsatok meg rá! –így ismerkedtek meg Jézus Krisztussal.

Egyik tanáruk a helyi templomi közösség aktív tagja lett a családjával együtt. Osztálytársaik közt van nehéz körülmények közt felnőtt fiú, aki rendezett, szép családot alapított, más valaki pedig papi hivatást nyert.

Ezek a fiatalok –mint később kiderült- egy újfajta lelkiség, az olaszországi Fokoláre mozgalom tagjai voltak. Lelkiségük máig virágzik és szerte a világon megszólít embereket –nem csak a római katolikus egyház körében, ahonnan indult, hanem más felekezetekből, vallásokból is, sőt a nem hívők köréből egyre többeket vezet el Istenhez.



„Ahol ketten vagy hárman összejönnek az én nevemben, ott vagyok közöttük”- mondja Jézus. És jelenléte 1943 óta sok-sok embert és sok-sok fiatalt vonz világszerte. Ők az új nemzedék („generazione nuova”) tagjai, röviden a „gen”-ek, akik nem nagy szavakkal, hanem szeretetükkel hirdetik az evangéliumot.

Legközelebb idén augusztus 30. és szeptember 2. között találkoznak Budapesten.

Ha szeretnél Jézus közelében lenni és a mindennapok egyszerűségében valóra váltani az ő tanítását, gyere el a Genfestre!

Jelentkezés június 30-ig itt: www.fokolare.hu/genfest/

Nézzétek meg az alábbi videót!


Farkas Enikő hídépítő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése