2013. május 14.

Kiskőrösi Ifjúsági Nap

Ifjúsági nappal egybekötött Missziós napot tartott a Déli Evangélikus Egyházkerület szombaton. A missziós nap címe "Elengedett adósság" volt, míg az Ifjúsági napon a "Kezek" (Tárjátok kezeitek!) témáját jártuk körül. A helyszín ezúttal - megszakítva a három éves bonyhádi sorozatot - Kiskőrös volt. Fogadjátok szeretettel személyes élménybeszámolómat.

A szegedi ifjúsággal már napok óta készültünk az alkalomra. Néhány másik ifivel hasonlóan azt a feladatot kaptuk, hogy egy rövid pantomim előadásban játsszuk el azt, hogy "Isten kezeket adott, hogy simogassuk egymást / De mi bántottuk vele egymást / Jézus azonban eljött közénk, és átölelt mindenkit". 



Szombat reggel kilencen korán útrakeltünk Szegedről, majd egy kis soltvadkerti fagyizós kitérő után megérkeztünk Kiskőrösre. Az óriási templom szinte "túlcsordult" 1300-an voltunk bent. A kezdő igehirdetésben Deák László újdonsült missziós lelkész buzdított egymás iránti bűnbocsánatra mindenkit. Milyen boldog is lenne a világ, ha egy csapásra minden egymással való sérelmünket és neheztelésünket eltörölhetnénk..

Később a tornateremben az ifjak programján egy rövid kézgabalyodós játék után a "kezekről a missziós napon" hallhattunk egy kis előadást (Megérkezek, Töltekezek, Étkezek, Érintkezek, Vétkezek), majd következtek az ifis pantomim előadások.

Schaller Detti és a váraljai-nagymányoki ifjúság

A hideg ebéd (rántott húsos szendvicsek) után az Agapé koncertjét hallgathattuk meg, majd szétválva kézműveskedhettünk, játszhattunk, előadásokat hallgathattunk, rajzolhattunk. Nekünk egy külmisszióról és világvallásokról (hinduizmus, buddhizmus, sámánizmus, iszlám) szólót sikerült kifogni, ami nagyon érdekes volt.

A záróistentisztelet után a hazaúton pedig mindenki elmondhatta, hogy milyen pluszokat kapott Kiskőrösön. Egy nagyon jól sikerült, tartalmas, érdekes programokkal teli napot tölthettünk el. Köszönjük!

Győrffy Lajos hídépítő


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése