2013. augusztus 24.

Útravaló: Mit gondol rólunk Isten?

Eltűnődtél már valaha azon, hogy Isten vajon mire gondol, mi jár a fejében? A Zsoltárokban azt olvashatjuk, hogy Isten szüntelen törődik velünk - az Ő teremtésével. Vagyis ez azt jelenti, hogy szüntelen rád gondol. Sokan úgy gondolják, hogy Isten szigorú arccal lenéz az égből és alig várja, hogy elrontsunk valamit. 


Azok, akik így gondolkodnak ilyeneket szoktak mondani: „Ha én betenném a lábam a gyülekezetbe, leszakadna a mennyezet”. Istennek azonban nem a hibáink, a bukásaink és a hiányosságaink járnak a fejében. Nem, az Ő gondolatai feléd jók. Nem arra gondol, mit tettél rosszul, hanem arra, hogy mit tettél helyesen. Nem arra gondol, milyen nagy utat kell még megtenned, hanem arra, hogy milyen nagy utat tettél már meg.

Tudatosítsd magadban, hogy elnyerted az Ő jótetszését. Elégedett veled. Persze nem mindig elégedett a döntéseiddel, vagy bizonyos cselekedeteiddel, de amikor rád néz, az Ő csodálatos alkotását látja benned. A mesterműve vagy és a szeretet és a kegyelem szemüvegén keresztül lát téged.

Számítasz Istennek és életed minden részlete számít Neki. Azt mondja az Írás, hogy minden egyes hajszáladat számon tartja, és minden egyes könnycseppedet összegyűjti. Fontos vagy Számára és az életed is fontos. A mai világban az embereket olyasféle dolgok miatt tekintik fontosnak, mint például, titulus, pozíció, vagyon, hova szoktak járni és milyen autót vezetnek.

Isten értékrendje merőben eltér ettől. Ha eddig azt gondoltad, hogy Isten túlságosan elfoglalt ahhoz, hogy törődjön veled és az életeddel, akkor most jól figyelj: Isten számára elsődleges fontosságú vagy! Nem tudsz semmit tenni, hogy fontosabb legyél Neki, vagy, hogy kevésbé fontos légy Neki. Istennek azért vagy fontos, mert az Ő alkotása vagy. Ő drágának tart és becsesnek, és soha semmi sem változtathat az értékeden.

Victoria Osteen
Magyar fordítás: ahitatok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése